Keresés...
2013. december 3., kedd

Élet alternatívák

A képen egy csomó olyan dolog szerepel, amiről sokaknak az alternatív medicina elnevezés jut eszébe. Ami semmiképp nem állja meg a helyét.

Részint azért, mert teljességgel hiteltelen az, hogy évtízezredeken át működő módszert nevezzünk alternatívának egy kérészéletű, pár évtizedes módszerhez képest. Részint meg azért, mert többnyire fűszerszámok láthatók a képen.

Tudom, a fűszerszám igen régies elnevezés. Sokaknak halovány gőze sincs a jelentéséről. Pedig igen csodálatos dolog: szerszáma az ízeknek, az életerőnek.

Az ember meg igen érdekes élőlény. Ételt kap, egészséges marad, vagy meggyógyul. Vegyszert kap megbetegszik. És minden vegyszer, ami nem teljes növény akkor is, ha valami növény kivonata.

Ezt sokan vitatják. Hivatkoznak vitaminokra meg hasonlókra. Sorozatban példálóznak a meggyengült termőföldtől kezdve bármivel. Valójában alaptalanul. A föld köszöni, jól van. Csak az ember mérhetetlen nagyravágyása arra készteti: meg kell tanulnia a termelőnek hogyan tartsa tiszteletben eszköze igényeit. Ahogyan életlen kaszával nem arathatsz, úgy nem ad igazi termést a föld ha erőltetni akarod.

Az egész semmi másért nincs csak azért, hogy az átlagember minél jobban hozzászokjon a műanyagokhoz. Én úgy tartom, Dr. Tei Fu Chen igazat mondott mikor azt állította: „Ha a C vitamin az ember számára megfelelő táplálék lenne, Isten miért tökölt volna a naranccsal?”

Ma már szinte sehol nem hallok ételnek valóról csak a benne lévő összetevők valamelyikéről, esetleg többről.

Pont a napokban akadtam ki a sárgarépa új értelmezése miatt: „Minél kisebb darabokra vágjuk a sárgarépát, annál több anthocyanint bocsát ki. Az anthocyanin ...”

Minden bizonnyal van oka a mesterséges megközelítésnek. Valamiért viszont azt érzem, nem szolgálja az érdekünket. Látszólag bővíti, valójában eltorzítja az ismereteinket.

A sárgarépa esetére visszatérve: Hiába szedünk A vitamint, meg béta karotint, meg anthocyanint. Abból sose lesz az a finom sárgarépa, amit lekvárrá dinsztelhetsz, majd kicsi citromlével olyan íze lesz mint a narancslekvárnak. A részek halmaza mindig kevesebb, mint az egész.

Arról már csak nagyon halkan beszélek, hogy évszakok és időjárás szerint érdemes az ételhez valókat vágni. Nem mindegy, hogy hűsítő étel kell nyáron, vagy melegítő étel télen.

Mert télen hasábra, tavasszal előbb félholdra, majd negyedholdra, nyáron gyufaszálra vágjuk. Ősszel előbb negyedhold, majd félhold, télire hasáb. Valami igen érdekes okból másképp hat az alapanyag, ha megfelelően vágjuk. És akkor még a répa teljes összetételéről nem beszéltem.

Azt pontosan tudom miért jó azoknak a részekre bontás rögzítése az emberekben akik ebből csinálnak üzletet. Más módon képtelenek lennének letolni a torkokon azt a mérhetetlen mennyiségű vegyszert amit mesterségesen, vagy kivonatként gyártanak.

Időnként elgondolkodom azon, vajon miért jó azoknak, akik feleslegesen költenek ilyenekre, a részekre bontás szerinti beszéd és gondolkodás? Lehet azért, mert a 2H őket is tökéletesen uralja mára?

A két H: hiúság és hiszékenység.

Hiú, mert önmagát látja többnek és jobbnak attól, hogy ilyesmit is megengedhet magának és hiszékeny, mert elhiszi, hogy ezek jót tesznek neki. Pont úgy, ahogy fontos és hasznos ételek kikerültek étrendünkből, mert elhitették velünk, hogy azok a szegények ételei.

Nagy kedvencem ezek közül a csicsóka. Az csak apróság, hogy finom, de valaki elmagyarázhatná: miért jó a leghíresebb konyhákban köretnek a szarvasgomba mellé ha így van? Vagy én tudok rosszul valamit és a híres francia szakácsok konyháit újabban csak a csövesek látogatják?

A tények egyre inkább azt mutatják: mindenről lebeszélik az embereket, aminek fogyasztásával, használatával természetes egészségben élhetnének.

Mellette mindent beszennyeznek a fizikai dolgokon túl az érzelmeket és a tudatot is. Azok, akik meglátják az üzletet a korpában, vagy egy nemlétező betegség gyógyításában saját anyagi érdekeik okán mindent el fognak utasíttatni, ami természetes, önmagában egész.

A természet tagadása

Ez az a terület, ami a legerőteljesebb mostanában. Ahogy a látszólag vicces képen is látszik.

Bármennyire furcsa, az ember kilenc hónapra születik, ha nem erőszakolják meg ezt is mindenféle mesterséges módszerekkel, szándékos császármetszéssel.

Amilyen gyönyörűen működik a reklámok világa ma már divattá fejlődik például az egészséges mell leoperálása például. Persze azért, hogy ne legyen mellrák, ami miatt le kell operálni a mellet...

A születendő gyerek meg majd felnő vegyszeren. Végülis sokkal jobb, ha őt terheljük fokozott daganat, vagy allergiának nevezett máj túlműködési kockázattal. De ezt jó előre meg is alapozzák a magzati élet mesterséges adalékai révén is.

Mellette a génmanipulált, vegyszerezett, hormonozott, stb... élelmiszerek (nem étel!) révén az ember is úgy eldeformálódik, hogy lassan a következő nemzedék megfoganása is üzleti vállalkozássá fajul.

Már többen említették nekem, hogy túl sokat dühöngök különféle dolgok miatt. Lehet, hogy ez az én érzelmi / szellemi szennyezésem miatt van. De az is lehet, hogy csak egyszerűen sokkal markánsabb a stílusom mint a megszokott, ettől erőteljes gondolatokat, érzéseket váltok ki másokból.

Valójában tényleg nem tudok elmenni szó nélkül amellett, milyen mértékben sikerült beépíteni az emberek életébe az ellenségességet és a félelmet. Európai vonatkozásban persze szeretetre épülőnek nevezett vallási alapokon...

Ugyanilyen vallási alapnak minősül szerintem, ha megalapozatlan vakhitekbe ringatnak embereket egyes érdekcsoportok. Mint a jár neked megélhetés, mert vagy. Majd mi megoldjuk, csak szavazz ránk... Néhány durva adóemelés neked már úgyse számít, hisz' a padlón vagy. Nekik meg tök jól fog jönni a plusz bevétel ami az ígéret megvalósításához bőven kevés.

Ellenségesség

Az egyik legjobb módszer arra, azok akiknek igen nagy szükségük lenne összefogásra, együttműködésre, mégse tegyék. Mert a másik (más emberek csoportja) eleve nem lehet erre alkalmas, hiszen...

Az ellenségesség alapjául természetesen legtöbbször vallási, vagy színbeli kérdéseket tesznek. Viszont a fekete és fehér / jó és rossz kérdésében érdemes figyelembe venni, hogy gyakorlatilag minden vallás valami módon hármasságon, háromságon alapul. Amire kevesen figyelnek az a legfontosabb ebben. Legjobban egy távol-keleti teremtéstörténet magyarázza:

„Először volt az Egység. Ebből kivált egy fényesség, a Yang. A Yang másik oldala a Yin. Amikor a Yang és a Yin egyensúlyban van létrejön az Egység.”

Sötét nélkül senki nem tudja mi a világosság és fény nélkül értelmezhetetlen a sötét. Az egyensúlyt kell megkeresni magunkban és környezetünkben egyaránt. Nem azt mutogatni, milyen rossz, mert más, hanem azt megérteni, érezni, hogy a másik nélkül nem létezhet az egység.

Félelem

A félelem a másik kulcsszó. Az esetek többségében a reklámok világa is ezen alapul. Jól rádijesztenek a híradókkal, majd mosolyogva megmutatják mi a jó neked. Persze ha megveszed a... Tulajdonképpen mindegy mit. Ez éppúgy lehet egy csomag papírzsebkendő, mint a mell leoperálás.

Ezek miatt tényleg nem dühöngök. Csak értetlenül állok.

Lehet, hogy azt gondoltad, kínálok megoldást. Nem tehetem. Számodra egyetlen ember van aki megoldást tud nyújtani. Te magad.

Ha felismered a következők lényegét segíthet:
  1. Minden a fejben dől el = mindig gondold át mi mellé állsz. Az érzés fontos, de önmagában félrevezethet.
  2. A problémákat mindig érzelmi alapokon kell megoldani = Se az érzelgés, se az érzelem nélküliség nem vezet megoldáshoz. A gyűlölködés, a harag, az irigység és egyéb hasonló érzelmek mérgezik az egészséget. Nemcsak a környezetét.
  3. Fontos a pozitív gondolkodás = Ha valamit meg kell oldani nem ábrándozni kell, hanem megkeresni a megoldás módját és megtenni amit lehet. Ezen a ponton rendkívüli jelentőségű, hogy tudjunk különbséget tenni az ábrándok és a realitás között.
  4. Mindig időt kell szakítani a fizikai dolgokra. Ebben a természetes ételek, a természetes mozgás egyaránt benne van. Hiába tűnik ma jó megoldásnak a kényelem, ha ezzel magadat és közvetlen környezeted veszélyezteted. Igen, a megbetegítő szokások, az esetleges természetfóbia, a tudományosnak nevezett dolgok túlzott elismerése szeretteid testi - lelki - szellemi egészségét is veszélyeztetik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!