Keresés...
2015. március 12., csütörtök

Varánusz: Amnéziások és félnótások

„Ne lopjatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az következmény nélküli vagyonnyilatkozatot az ő igen nagy kegyelméből.”

Mészáros Lőrinc egy amnéziás félnótás - gondolhatnánk, ha nem tudnánk, hogy az uralkodócsalád nem bízná egy ilyen emberre az uradalom irányítását. Hol egymilliárdot felejt ki a vagyonnyilatkozatából, hol meg egy közös orosz céget a bebukott miniszteri biztos-attaséval.

Varga Mihálynak is csak kis kérdezősködésre jutott eszébe, hogy családi összefogással sikerült rogántonyó szomszédjává válnia. Ahogy Rogánnak is így sikerült beköltözni a Pasa parkba, Szijjártónak a dunakeszi delfines medencébe, és ahogy ez kellett Lázár János és Zsiga Marcell ingatlanvásárlásaihoz is. Kósa elfelejtette - pontosabban: szerinte nem kérdezte róla senki - , hogy van egy százmilliós lakása Óbudán, hogy pontosan mekkora telken áll a bevallott kecója, és hány garázs tartozik hozzá. Simicskó államtitkárnak sem mindig sikerült pontosan fölidézni, a lakásdömpingben melyik az övé, az pontosan mekkora, és mi van a szülei nevén.

De szerencsére semmi gáz, amnéziás félnótás következmények nélkül lehet az ember.

Mármint akkor, ha képviselő. Mert a halandókkal általában nem ennyire elnéző az állam, és kényelmetlen kérdésekre kell válaszolni mikor kiderül, a vagyontárgyakra és életmódra nem futná a bevallott minimálbérből. Ám nincs veszve minden, azt már Fideszék is kezdik kapisgálni, hogy a végtelenségig nem lehet ám hülyének látszani, mert esetleg visszaüt. Mondjuk egy választáson. Mondjuk a következőn. Így a Nemzeti Korrupcióellenes Program (muhaha) keretében kihirdetettek szerint 2017 elején már következményekkel jár, ha valaki valamit elfélnótáskodik a vagyonnyilatkozatban, ez a cselekedet ugyanis bűncselekmény lesz. Majd. Esetleg.

Magyarul az üzenet annyi: két évig tessenek összelopni, oppardon, családi segítséggel - esetleg magánszemélytől kapott kölcsönnel - megvásárolni még amit szükséges, ezt valahogy lepapírozni, mert a választási év előtt közvetlenül már nem lehet azt ennyire pofátlanul és szabadon. A megjavulás látszatát fogjuk kelteni, bibi. Nem baj, ha ezt a további két évet a kedves választó most méltánytalannak érzi és szájára veszi érte édesanyánkat. Legfeljebb elmagyarázzuk neki, hogy egyik hónapról a másikra csak a nyugdíjkasszákat tudtuk ellopni, az egyéb csodákra egy kicsit többet kell várni. Mészáros Lőrinc is legyen kedves két év alatt összeszámolni a milliárdjait, cégeit, ezeket feljegyezni valahová, mert ahogy a régi dakota közmondás tartja, akinek nincs esze, legyen notesze.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!