Keresés...
2013. augusztus 31., szombat

Meglepinek mára ennyi!

A mai nap nagy részét ezzel a blogmegjelenéssel töltöttem. Nekem tetszik, kényelmes és sikerült elérnem - remélem - a magyarítást. Mobiltelefonokra is megoldott a sablon.

Ha bármi nem tetszik, lehet akár a komplett kinézet is, szóljatok.

A blog kezeléséhez a www.blogger.com program indításával lehet bejutni a gmailos neved és jelszavad is kell hozzá.

A belépés után megjelenő oldalon válaszd ki a jelen blog nevét, úgy jutsz be a továbbiakhoz. Bátran megnézhetsz mindent, de a Sablon és az Elrendezés menüponton amit változtatnál előtte beszéljük meg. Szívesen elmondom minek mi következménye lehet.

Olyannyira bátran nézheted meg amire kíváncsi vagy, hogy még a blog törlése is helyreállítható, az aktuálisan fennlévő összes bejegyzéssel együtt.

Kérlek, hogy a Statisztika menüben a Saját oldalmegjelenítések nyomon követése linknél kapcsold ki a saját oldalmegjelenítést. Főleg az elején a nézegetés félrevezeti a statisztikát.

Bejegyzés írásához az „Új bejegyzés” gombot kell megnyomni, majd kényelmesen gépelhető amit írni szeretnél. Ettől függetlenül ha lehet, először címet írj a „Bejegyzés” szó melletti mezőbe.

Amikor bejegyzést írsz, a bejegyzésnél megjelenő „A” betűt én okoztam, mert a háttérben beállítottam a sorkizárt szöveget. Aki kíváncsi rá hogyan, a bal oldalon található „HTML” gombot nyomja meg.

A jobb oldalon látható egy menüsor: „Bejegyzés beállításai”. Itt bármelyik menüre kattintasz, megadhatsz különféle dolgokat. A címkékkel jól lehet az egyes témaköröket külön legyűjthetővé tenni. Jelenleg a „Témákon kívüli” címke már létezik, kiválasztható. Ha újat szeretnél létrehozni, csak írd be.

A közzététel szempontjából: megadhatsz megjelenési időt, vagy az épp aktuális időpontot hagyod. Ha későbbi - ütemezett - megjelenést választasz, a „Közzététel” gombot akkor is meg kell nyomni!

Az „Állandó link” menüpontot hagyd békén. Lehet vele varázsolni, de jól csak egy szerkesztő esetén működik.

„Hely”: nekem nem szokásom soha megadni a neten, hol vagyok. Akinek tudnia kell úgyis tudja, akinek nem annak meg legyen mindegy.

„Opciók”: Itt az olvasói megjegyzések beállítása érdekes mikor bejegyzést írsz. A HTML témával szó szerint felesleges foglalkozni. Képet, videót, felsorolást, számozott listát magától is tud a program. A betűtípus, méret, szín, háttér alapból be van állítva. A <br> címke használata meg pláne felesleges, hiszen ha használod, ha nem, mindenképp az Enter a soremelés.

Ha bejegyzést írsz, az „Előnézet” gomb megnyomása után látod hogy fog kinézni. Ha közzétetted és mégsem tetszik, a „Piszkozat visszaállítása” gomb megnyomása után már csak a mi kis csapatunk látja, hogy van ott egy bejegyzés. De ha nem állítottad vissza piszkozatnak, akkor is újra szerkesztheted, formázhatod.

2 megjegyzés:

  1. Majdnem elfelejtettem: a kezelői felületen van fent, középtájon egy „Blog megtekintése” gomb. Ha azt megnyomod, új lapon fog megnyílni a blog, hogy a kezelői felület eléréséhez ne kelljen semmit keresgélni. Az ott marad ahol volt és ahol épp tartottál, akár írás közben.

    VálaszTörlés
  2. A „Sablon” fejezetnél a „HTML kód szerkesztése” részbe csak akkor nézz be, ha frászt szeretnél kapni.

    VálaszTörlés

 
Back to top!